Μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους- Η κατάληξη στη βάση της Σούδας (φωτο-βίντεο)

Η άφιξη της παγκρήτιας συγκέντρωσης στη Σούδα. Φωτο από 902.gr

Πάνω από 80 σύλλογοι, φορείς και σωματεία από όλη την Κρήτη

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιείται στα Χανιά το Παγκρήτιο συλλαλητήριο ενάντια στον πόλεμο στη Γάζα.

Έξω από τη Βάση της Σούδας διαδηλώνουν αυτή την ώρα δεκάδες φορείς της Κρήτης.

Είχε προηγηθεί μεγάλη κινητοποίηση στα Χανιά.

Διαδηλώνουν για το γεγονός ότι η βάση έχει μετατραπεί για ακόμα μια φορά σε ορμητήριο πολέμου με ευθύνη της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων, μπλέκοντας τον λαό της χώρας και του νησιού σε μεγάλο κίνδυνο. 

Τα συνθήματα είναι συνεχή: «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»«Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί»«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Οι συμμετέχοντες από όλους τους νομούς της Κρήτης,  με πανό στα χέρια φώναξαν  «στοπ» στους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.

Παράλληλα ζητούν το κλείσιμο της αμερικανικής βάσης στην Σούδα αλλά και να μην εμπλακεί η χώρα μας στον πόλεμο.

Η πορεία ξεκίνησε από την Δημοτική Αγορά, διέσχισε την πόλη των Χανίων και το Ενετικό Λιμάνι.

«Ο λαός της Κρήτης λέει σήμερα ένα ηχηρό αντιπολεμικό όχι σε αυτό το έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Σε αυτό το έγκλημα, ορθώνουμε το ανάστημά μας και λέμε ότι ο λαός αυτός έχει το δικαίωμα στην δική του πατρίδα», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης.

Για μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις του τελευταίου χρόνου στην πόλη μας, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης, Αλέκος Μαρινάκης:

«Είναι πάνω από 83 μαζικοί φορείς του εργατικού κινήματος, επαγγελματιών, της νεολαίας, των φοιτητών από όλη την Κρήτη. Μέσω της βάσης στην Σούδα, συμμετέχουμε στην πολεμική μηχανή για την εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού. Αυτό δεν θα το ανεχτούμε».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων Μανώλης Παπαδομανωλάκης, είπε πως «εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε έναν πολύπαθο και ξεριζωμένο λαό. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Ξεσηκωμός τώρα».

Ο πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου, Νίκος Πατεράκης δήλωσε:

«Είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει τον λαό της Κρήτης, είναι κοντά στην γειτονιά του. Είναι ένα θέμα που τον αφορά γιατί υπάρχει εδώ πέρα κυρίως η βάση της Σούδας. Κάθε 10 λεπτά σκοτώνεται και ένα παιδί. Σήμερα είναι αυτοί, αύριο μπορεί να είναι η σειρά μας».

Η Ιωάννα Δακανάλη, παιδίατρος και νεοεκλεγείσα Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου, είπε πως πρέπει να «τερματιστεί η γενοκτονία που συντελείται εις βάρος των λαών».

Την ίδια ώρα, η Ελένη Αβδή, πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Λασιθίου τόνισε: «Θέλουμε να καταγγείλουμε την σφαγή που διαδραματίζεται αυτή στην Γάζα και ζητάμε ίδρυση του Παλαιστινιακού ανεξάρτητου κράτους στα σύνορα του ’67»

πηγή: zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί